Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi ve Marmaris Büyük Çarşı, bu bölgenin göze çarpan etkileyici yerlerindendir.
Marmaris’in konaklama yerleri genellikle sahil şeridi boyunca konumlanıyor. Marmaris’in en çok tercih edilen konaklama bölgesi olarak Uzunyalı Plajı, Siteler ve Armutalan‘ı da kapsayan Marmaris merkez bölgesi başta gelmekte.
Marmaris merkezinden sonra daha sakin ve Marmaris’in kalabalıklığından uzakta konaklamak isteyenler için en çok tercih edilen tatil beldesi ise İçmeler. Daha sonra ise Turunç gelmekte.
Ayrıca, Marmaris’in çevresinde yaklaşık 50 kilometrelik bir alanda muhteşem koylarda çok sayıda tatil beldesi bulunmakta. Bu beldelerden; Hisarönü, Orhaniye,Selimiye, Bozburun ve Akyaka orta büyüklükteki koylarda yer almakta, Kumlubük, Çiftlik, Söğüt ve Turgut ise küçük koylarda yer almakta. Marmaris’e ilk gelişiniz değilse ve daha farklı ve sakin bir tatil arıyorsanız, bu beldeleri de deneyebilirsiniz.
Marmaris, ayrıca camping ve glamping (butik lüks camping) sevenler için de adeta bir cennet köşesi. Marmaris ve çevresinde muhteşem koylar ve yeşillikler arasında çeşitli imkanlar sunan kamp alanları, orman kampları, plaj kampları, bungalow kampları ve lüks kamplar (glamping) da mevcut.
Marmaris günlük turları, Marmaris ve çevresini gezip görmek, muhteşem doğasını içinize çekmek ve Marmaris’te eğlenceli vakit geçirmek için çok idealdir. Marmaris tatiliniz süresince sayısız Marmaris turuna katılarak Marmaris’te güzel aktiviteler yapabilirsiniz.
Marmaris’te günübirlik tekne turları, özellikle deniz tutkunları için Marmaris’te yapılabilecek güzel aktivitelerden birisidir. Marmaris merkezinde sahil boyunca, Uzunyalı ve İçmeler plajlarında yer alan tur tekneleri ile Marmaris ve çevresindeki güzel koylara, adalara ve büklere yapılan günübirlik tekne turlarına katılarak Marmaris tatilinizin tadını doyasıya çıkartabilirsiniz.
Karia yolu,Muğla ve Aydın illerini kapsayan Türkiye’nin en uzun mesafeli-820 km- doğa yürüyüşü rotasıdır. İsmini İlk Çağ uygarlıkları döneminde bu bölgede yaşamış Karia medeniyetinden alan yürüyüş rotası kendisine özgü mimarisi olan çok sayıda köyden, el değmemiş koylardan, zeytin ve badem ağaçları ile dolu tepelerden ve irili ufaklı, kimisi sadece yürüyerek ulaşılabilen antik kentlerden geçmektedir.
Karia medeniyetlerinin izlerinin peşinde, koyların mavisinden tepelerin yeşilliklerine, kıyıların turistik kasabalarından dağ köylerine, patikalardan taş döşeli kervan yollarına, Akdeniz’den Ege’ye, geçmişten günümüze uzanan kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerle dolu bir yolculuğa çıkarır Karia Yolu. (Kaynak: kariayolu.com ).
Keşif yapmak isteyen yürüyüşçüler için gözlerden uzak ve zor ulaşılır olan bu yarımada oldukça idealdir.Yolların olmadığı yerlerde, eski yollar ve patikalar Symi ve Rodos adalarını gören her manzara noktasına ulaşmak için temizlenmiştir. Bozburun yarımadasında ve Marmaris’in Selimiyeye yakın yakasında Karia Yolunun şu parkurları bulunur:
Parkurlar hakkında detaylı bilgi için www.kariayolu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.