Görülecek Yerler

Hisarönü Körfezi´nde günübirlik turlara katılırsanız, ilk durak "Kamelya Adası". Selimiye çıkışından itibaren çok ilginç bir kaya yapısına sahip tepeleri solunuzda bırakıp 45 dakika süren deniz yolculuğuyla ulaştığınız Kamelya adası sahili, yatların tercih ettiği içilesi temizlik ve berraklıkta bir denize sahip. 30 metre dip görüşe imkan veren denizin sahilinde her yaşta insanın tırmanabileceği seviyede bir manastır var. Siyah, beyaz, gri deniz taşlarından döşenerek yapılmış manastır tabanındaki dev mozaik, üzerine yatıp tarihle bütünleşmek isteyen turistlerle dolu. Her açıda başka güzellikler sunan ada, fotoğraf tutkunlarının kolay ayrılamayacağı özellikler taşıyor.

Selimiye çevresinde ayrıca görebileceğiniz pek çok muhteşem koy veya görülecek doğal güzellikler bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; Bencik Koyu, Delikyol Koyu, Kızkumu Plajı, Turgut Şelalesi, Gebe Kilise (tekne ile ulaşım), Kiliseli Ada, Kamelya Koyu, Bayır Köyü, Cennet Koyu, Perili Köşk, Serçe Limanı, Çiftlik Koyu, Manastır, Sığ Liman (Selimiye'de), Emel Sayın Koyu'dur. Ayrıca Selimiye'den sonra Söğüt ve Bozburun Köyleri ziyaret edilebilir.


Aşk Adası: Dişlice



Tekneler hareket ederek bir başka adaya, "Dişlice"ye de geçiyorlar. "Keşke daha önce görseydim" dedirttiren vahşi cazibeye sahip ada, denizden çıkmış diş diş görünümüyle adeta alt damağı andırıyor. Anıt kayalarla dolu, ortasından geçit veren ada, yıllar süren sarı-turuncu bazı yosun türleri ile kaplı renkli bir görünüm kazanmış. Volkanik labirentlere sahip Dişlice Adası´na, aralarındaki girintilerle gizlenmeyemüsait oluşu nedeniyle "Aşk Adası" deniliyor. Adanın Bencik yönüne bakan arka yüzü, durgun koylara ve minik plajlara sahip. Günübirlik tekne ve yatların deniz molası verdikleri koylar, gelenler getirdikleri çöp ve ambalajları beraberinde götürdükleri için henüz kirlenmemiş.

Ancak hatırlatmak gerekir ki, fotoğraf tutkunları yükseklere tırmanmak isterlerse lastik ayakkabı giyip çok dikkatli olmalılar. Günübirlik turlarda Kamelya ve Dişlice Adası´ndan başka "Antik Batık Mevkii", Balıkaşıran Bencik, İnbükü, Keçibükü, Orhaniye, Kızkumu, denizden görebileceğiniz yerler. Bayır Köyü, anıt ağaçlar, Turgut Köyü´nün şelalesi, çiftlik sahili, Bybossos antik kalıntıları yine bir saat içinde karadan ulaşılabilen yerler arasında.


Karia Yolu




Karia yolu,Muğla ve Aydın illerini kapsayan Türkiye’nin en uzun mesafeli-820 km- doğa yürüyüşü rotasıdır. İsmini İlk Çağ uygarlıkları döneminde bu bölgede yaşamış Karia medeniyetinden alan yürüyüş rotası kendisine özgü mimarisi olan çok sayıda köyden, el değmemiş koylardan, zeytin ve badem ağaçları ile dolu tepelerden ve irili ufaklı, kimisi sadece yürüyerek ulaşılabilen antik kentlerden geçmektedir.

Karia medeniyetlerinin izlerinin peşinde, koyların mavisinden tepelerin yeşilliklerine, kıyıların turistik kasabalarından dağ köylerine, patikalardan taş döşeli kervan yollarına, Akdeniz’den Ege’ye, geçmişten günümüze uzanan kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerle dolu bir yolculuğa çıkarır Karia Yolu. (Kaynak: kariayolu.com ).

Keşif yapmak isteyen yürüyüşçüler için gözlerden uzak ve zor ulaşılır olan bu yarımada oldukça idealdir.Yolların olmadığı yerlerde, eski yollar ve patikalar Symi ve Rodos adalarını gören her manzara noktasına ulaşmak için temizlenmiştir. Bozburun yarımadasında ve Marmaris’in Selimiyeye yakın yakasında Karia Yolunun şu parkurları bulunur:

Parkurlar hakkında detaylı bilgi için www.kariayolu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.